Lukiolaisten Wappu

Tänä vuonna lukiolaiset juhlivat vappua Cedercreutzin museossa Harjavallassa. Hyvän sään sallimana kaikki reippaat lukiolaiset – tai ainakin suurin osa – lähtivät sinne omassa tahdissa polkupyörillä. Kaikkien saapuessa paikalle päivän ohjelman suunnitellut opiskelijakunnan hallitus julisti pitävänsä kaksi kisaa: Mauttomin vappuasu -titteli ja Parhain selfie -kisa. Viitisenkymmentä lukiolaista lähti museokierrokselle kahdessa eri ryhmässä. Katseltiin Emilin kotia, teoksia ja omaisuutta samalla kun oppaat avasivat hänen historiaansa.

Kierroksen loputtua innokkaat lukiolaiset saivat tilaisuuden syödä eväitään ja nautiskella loistavan hallituksen tarjoamasta anteliaasta ja maittavasta kahvista tai teestä. Kahvitauon aikana myös julistettiin kilpailujen voittajat. Kaikki kilpailujen voittajat saivat Kismetit, paitsi pukukilpailun voittaja sai Juhlapöydän konvehtirasian.

Mauttomimman vappuasun tittelin vei Aino, jolla oli päällään villapaita, leggingsit,DSC_7845lenkkarit ja hikipanta. Yhdistelmän värikirjo saisi sokeankin kauhistelemaan. Jaetulle toiselle sijalle pääsivät Jonna ja Noora, joiden karseat asut olivat kuin kaksi marjaa. Jonnalla oli yllään lippis, laskettelulasit, lenkkarit ja kauluspaita. Nooralla taas oli yllään värikäs lippis, reinot, kauluspaita ja vyölaukku. Kolmantena tuli kirjaimellisesti mauton Oskari, jolla oli Jussi-paita, verkkarit ja maihinnousukengät.

Selfiekisassa kilpailu oli äärimmäisen kovaa, sillä siihen oli tullut vain yksi kuva, joka sekään ei ollut kunnon selfie. Selfiessä mukana olivat seniorit Eveliina, Aino, Irene, Henna-Riina, Johanna ja Sara. Toivottavasti kilpailun hurja osanotto merkitsee vain sitä, että nakkilalaiset ovat aikansa villitysten yläpuolella.

Teksti: Toivo-juniori

Kuvat: Eveliina-seniori